Oktober: De Zon en de Maan

 

In oktober staan de Zon en de Maan centraal in onze lezingen.   Paul Volman zal dit jaar de spits afbijten met een lezing over zijn ervaringen met zonsverduisteringen. De lezing van 20 oktober wordt gegeven door de bekende astronoom Cees de Jager die ons alles zal vertellen over het einde van de Zon. Voor deze lezing is inschrijving vooraf noodzakelijk.

  6 oktober Zonsverduistering (Paul Volman)
Paul Volman is afgelopen zomer naar Amerika afgereisd om daar de zonsverduistering van 21 augustus waar te nemen. In deze lezing zal hij uiteraard uitgebreid ingaan op zijn ervaringen tijdens deze reis, maar ook de reizen naar China en Turkije zullen natuurlijk niet ontbreken.

13 oktober De Maan: van het ontstaan tot het einde
Vanavond staat de wachter van de nacht centraal. U wordt meegevoerd op een ontdekkingsreis door de tijd, vanaf het gewelddadige ontstaan van de Maan tot het vermoedelijke einde.  Ook het ontstaan van maankraters en de invloed van de Maan op ons dagelijks leven komen aan het bod in deze lezing.

20 oktober Het einde van onze  Zon Prof.  dr. C. de Jager
Vanavond bezoekt de bekende astronoom Professor Cees de Jager onze sterrenwacht en zal on alles vertellen hoe onze prachtige Zon uiteindelijk aan haar eind zal komen. Inschrijven voor deze lezing is verplicht en kan door een mail te sturen met aantal personen en hun namen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

27 oktober De Zon: alles wat Paul weet….
Paul is een echte zonaanbidder: dit moge wel blijken uit zijn vele prachtige zonnefoto’s en zijn reizen naar zonsverduisteringen.
Vanavond vertelt hij u alles wat hij weet over de Zon.