Oktober: Buitenaards leven

Heeft u vreemde lichten aan de hemel gezien, of bent u ooit ontvoerd door buitenaardse wezens en wilt u uw verhaal kwijt? Kom dan in oktober langs bij een van de nieuwe lezingen over buitenaards leven….

  5 oktober: Buitenaards bezoek.
Is de planeet Aarde al eens bezocht door buitenaardse wezens? Zijn de UFO’s die wereldwijd worden waargenomen werkelijk bezoekers van andere beschavingen? Er zijn mensen bang voor eventueel contact met aliens, maar is dat wel nodig? Tijdens en na deze lezing is er gelegenheid om uw ervaringen uit te wisselen en te discussiëren over het onderwerp.

12 oktober : Buitenaards leven, hoe ziet het er uit?
Als er in het heelal leven is, hoe zal het er dan uit zien? Lijkt het op het leven zoals wij het op Aarde kennen, of is het totaal anders? Kunnen we ons leven gebaseerd op bijvoorbeeld silicium voorstellen? En wat als buitenaarde wezens echt anders zijn dan het leven op Aarde, herkennen we het dan wel als leven? Vanavond krijgt u het antwoord!

19 oktober: Contact leggen met buitenaardse wezens.
Kunnen we contact leggen met buitenaardse wezens?  Welke problemen komen we zoal tegen? Moeten wij wel contact willen maken met misschien wel niet zulke vriendelijke wezens uit het heelal en in welke taal moeten we spreken?

26 oktober: Reizen tussen de sterren is dat wel mogelijk?
We hebben het deze maand steeds gehad over buitenaards leven, maar is het wel mogelijk om te reizen door het heelal?  In Sciencefiction films springen sterrenschepen in een fractie van een seconde van het ene naar het andere eind van het heelal, maar is dat realistisch? Hoe denkt de aardse wetenschap hier over? Kunnen wij zo snel reizen dat een tripje naar een andere ster mogelijk is? Vanavond bekijken we de afstanden in het heelal, de problemen die we tegenkomen en de ideeën die wetenschappers hebben omtrent het reizen sneller dan het licht….