Voor de Kinderen (Bijgewerkt: Theo - 22 januari)

Meisjes en jongens.

Zoals ik hieronder al schreef kunnen wij de jeugdgroepen op dit moment niet starten. Het aantal besmettingen is nog steeds heel erg hoog. Het vaccinatie programma is niet in een paar weken uit te voeren en een avondklok helpt ook niet mee. Wij hebben ons voorgenomen om als dat kan weer te beginnen. Ook al is dat aan het einde van dit seizoen (ergens in april). 
Maar laten wij eerlijk zijn, dat is niet zeker, het moet wel verantwoord zijn.

Duimen maar!

Theo Hoogerhuis

 

Dit jaar begint het seizoen van de jeugdgroep 12+ tegelijk met het seizoen van de sterrenwacht. Ook aan het eind van het seizoen in 2021 zal de jeugdgroep 12+ gelijk met de sterrenwacht stoppen. De jeugdgroep 12+ loopt dus niet meer door tot aan de grote schoolvakantie. Ook tijdens de andere schoolvakanties is er geen jeugdgroep 12+.

Met Karel, Eef, Frans, Paul, Ronald en Hans erbij hebben we dit seizoen zeven sprekers voor de jeugdgroep 12+.

Tot 26 september.

Theo Hoogerhuis


Voor de ouders

Dames en Heren

De jeugdgroepen gaan door. De eerste bijeenkomst is op zaterdag 26 september.

24 oktober 2020 is daarin toegevoegd aan de jeugdgroepen. Deze datum was oorspronkelijk gereserveerd voor ‘de Nacht van de nacht’ maar daaraan gaat de sterrenwacht dit jaar niet meedoen. Daardoor komt de 24e oktober vrij en wordt deze toegevoegd aan de Jeugdgroepen. De 24e oktober wordt een avond voor beide groepen.

Hoe gaan wij dat doen:

Alleen luisteren, dingen samendoen maar (behoudens luisteren) niet met de spreker, en geen ouders aanwezig vormt een basis voor de eerste maanden. Ook moeten wij in dit verband helaas tijdelijk afraden vriendjes of vriendinnetjes mee te nemen om te voorkomen dat de groep onbedoeld te groot kan worden.

Sprekers:

Er zijn bij de jeugdgroepen een aantal nieuwe sprekers betrokken. Veel van de sprekers op vrijdagavond hebben zich bereid verklaard ook op zaterdag bij de jeugdgroep 12+ hun lezing te herhalen. Aangepast op de leeftijd geeft het een extra dimensie en meer variatie in onderwerpen. Dit geldt, in mindere mate, ook voor de jeugdgroep 8+, ook daar zullen een aantal sprekers hun presentatie van de avond daarvoor herhalen.

Ondergetekende is daarbij (behoudens noodgevallen) altijd aanwezig en houd zich op in de ruimte voor de spreker.

Geen ouders of begeleiders in de zaal:

In de bibliotheek van de sterrenwacht is een zitje gemaakt waar twee volwassenen kunnen wachten. Ook de elektrische werkplaats kunnen maximaal 3 volwassenen gebruiken als tijdelijke wachtruimte. Dat betekent dat maximaal 5 ouders of begeleiders gedurende de bijeenkomst in de sterrenwacht kunnen wachten totdat de bijeenkomst is afgelopen. Beperk zoveel mogelijk het aantal begeleidende ouders en/of begeleiders. Wij gaan u niet wegsturen het gaat immers over uw kinderen en over uw, maar ook ons, gevoel voor aller welzijn en veiligheid.

 

Handgel:

Bij binnenkomst staat in de hal een flesje handgel. Wij verzoeken u dit te willen gebruiken. Voorafgaand aan, en na de bijeenkomst zullen contactoppervlakken zoals handgrepen en kranen worden schoongemaakt.

Presentielijst:

Wij verzoeken u de presentielijst, die wij zullen klaarleggen, te willen invullen. Dit om eventueel noodzakelijk contactonderzoek te kunnen ondersteunen. Wij gaan u niet vragen naar uw gezondheid of die van uw huisgenoten. Wij vertrouwen op uw beoordeling van het moment.

Eenrichtingsverkeer:

In de sterrenwacht hebben wij met pijlen en verkeersborden éénrichtingsverkeer ingesteld. Op die manier kunt u het pand betreden en verlaten zoveel mogelijk zonder elkaar tegen het lijf te lopen. Alleen het hekje bij het parkeerterrein, de fietsenstalling en de voordeur is éénpersoons. Wij zullen de kinderen na de bijeenkomst één voor een hun ouder(s) en/of begeleider(s) laten opzoeken.

1,5meter:

Wij zullen een streep op de grond aanbrengen die aangeeft waarachter de kinderen kunnen plaatsnemen. In die ruimte kunnen de kinderen zich onderling zoals gebruikelijk gedragen. Op 1,5meter daarvan markeren wij de ruimte voor de spreker. Op die manier houden wij de partijen op een verantwoorde manier uit elkaar.

Niet komen als er iemand ziek is:

Wij hebben in de afgelopen maanden allemaal geleerd niet te komen als we koorts hebben of verkouden zijn en handen te wassen bij binnenkomst. Dit zullen wij ook in de sterrenwacht van elkaar moeten verwachtten. Helaas betekent het ook dat als de spreker, onverhoopt niet in orde is, een avond indien nodig kan worden gecanceld.

Toiletbezoek:

Wij vragen u met klem het gebruik van het toilet zoveel mogelijk te beperken. (lees niet te gebruiken). Het spreekt echter voor zich dat het toilet voor noodgevallen vanzelfsprekend beschikbaar blijft. Wij hebben in het toilet een zeepdispenser en papieren handdoekjes opgehangen en een pedaal afvalemmer geplaatst. Om zoveel mogelijk contactloos de handen te kunnen wassen.

Het spreekt voor zich dat wij de jeugdgroepen niet willens en wetens laten doorgaan. Als de omstandigheden zich onverhoopt verslechteren dan zullen wij, zo nodig na overleg met u, de bijeenkomsten staken. Wij doen ons best één ander goed te laten verlopen en staan daarbij open voor uw op en aanmerkingen. Voor al het overige waarin deze uiteenzetting niet voorziet vragen wij uw begrip en verzoeken wij u vriendelijk onze aanwijzingen op te willen volgen.

Ik hoop u met bovenstaande voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er hierover, of op enig ander moment, opmerkingen en/of vragen zijn dan verneem ik die graag.

Met vriendelijke groet

Theo Hoogerhuis