De jeugdgroep 12+ komt van 20:00 tot 21:00  bij elkaar

 

Bijgewerkt Theo 10 september 2022 (in Concept)

 

Datum

Spreker

Onderwerp

       
za  01-okt Paul Volman Vera Rubin Observatory LSST
  -
za  29-okt Sterrenwacht open Nacht van de nacht
  Op deze avond en nacht doven gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. 
za  05-nov Eef Boschman Tycho Brahe & Johannes Kepler
  -
za  26-nov Channah Vogel GBT-Vossenjacht 8+ & 12+
  GBT: Ground Based Telescopes. Channa verteld vanavond over telescopen op de grond. Ze organiseerd daarbij een (radio) vossenjacht en laat de kinderen met meetapparatuur een 'radio'bron in het park zoeken. Op die manier laat ze op een simpele manier zien hoe radio telescopen werken.
Deze bijeenkomst van de jeugdgroepen begint voor beide jeugdgroepen 8+ en 12+ om 19:00 en kan tot maximaal 21:00 duren. 
za  17-dec Theo Hoogerhuis Kerstlezing
  Kerst en religie horen als het ware bij elkaar maar religie is ook sterk verbonden met de sterrenhemel en dat wil ik zo vlak voor kerst laten zien.
za  07-jan Ronald Aker Voyager en de grote gasreuzen
  -
za  21-jan Frans Postema Leven, Oorsprong en ontwikkeling
  -
za  04-feb Eef Boschman Over Bejaarde Sterren
  -
za  18-feb Paul Volman SpaceX Starship
  -
vr  24-feb Sterrenwacht open   19:30-22:00      Landelijke Sterrenkijkdagen
  Op vrijdagavond, tussen 19:30- 22:00, is  Sterrenwacht Saturnus tijdens de landelijke sterrenkijkdagen geopend. Belangstellenden kunnen met eigen ogen door de telescopen naar de sterrenhemel kijken. Bij slecht weer is er een alternatief programma met informatie over sterrenkunde als hobby.
za  25-feb

Sterrenwacht open                            Landelijke Sterrenkijkdagen

  Op zaterdagmiddag, tussen 13:30- 17:00, en op zaterdagavond tussen 19:30 - 22:00 is  Sterrenwacht Saturnus tijdens de landelijke sterrenkijkdagen geopend. Belangstellenden kunnen met eigen ogen door de telescopen naar de sterrenhemel kijken. Bij slecht weer is er een alternatief programma met informatie over sterrenkunde als hobby.
zo  26-feb Sterrenwacht open                            Landelijke Sterrenkijkdagen
  Op zondagmiddag, tussen 13:30- 17:00, en op zondagavond tussen 19:30 - 22:00 is  Sterrenwacht Saturnus tijdens de landelijke sterrenkijkdagen geopend. Belangstellenden kunnen met eigen ogen door de telescopen naar de sterrenhemel kijken. Bij slecht weer is er een alternatief programma met informatie over sterrenkunde als hobby.
za  11-mrt Channah Vogel Leren over electronica
  Je denkt er niet zo vaak over na maar al die telescopen op aarde maar ook in de ruimte bevatten heel veel electronica. Vanavond laat Channah zien hoe dat werkt en leer je een beetje over elektronica zoals die in de ruimte wordt gebruikt.
za  25-mrt Rob Musquetier Maak een astro fotografie set
  -
za  08-apr Nicolàs de Hilster Lezing2
  Obstakels in de navigatie: Vroeger was het varen op zee vooral een periode waarin grenzen verlegd werden, zowel waar men voer, hoe men de positie van het schip bepaalde en welke instrumenten men daarbij gebruikte. In een paar honderd jaar tijd vond er een enorme ontwikkeling in dit vakgebied plaats, al ging die ontwikkeling met horten en stoten doordat men met regelmaat niet verder dan tot een bepaald punt in de ontwikkeling kwam. Nieuwe inzichten, instrumenten en manieren van navigeren waren nodig om vervolgens weer nieuwe vooruitgang te boeken. Inmiddels is de navigatie verworden tot een druk-op-de-knop-verhaal. Hoe we zover zijn gekomen is onderwerp van deze lezing.
za  22-apr Eef Boschman Lezing3
  -    
za  29-apr Theo Hoogerhuis Lezing7
  -