Datum:  
vr  03-mrt Gerard Smit Een rondreis door het zonnestelsel
  Aan deze presentatie wordt nog gewerkt
     
vr  10-mrt Paul Volman
SpaceX Starship SN9.
  De SN9 wordt het eerste commerciële ruimtevaartuig zijn dat in staat moet zijn om mensen naar planeten of verder te kunnen vervoeren. We gaan in deze lezing zien wat er allemaal in dit ruimtevaartuig zit en hoe immens groot het project en de raket is. Ook zullen we zien dat de leefruimte van de astronauten behoorlijk is vergroot om dit soort lange reizen naar bv  Mars te kunnen overleven en aangenaam te maken.
     
vr  17-mrt Frans Anink De ontdekking van de Grootte van het Heelal.
 

Aan de hand van technische boeken uit het begin van 1900 onderzoeken wij hoe men langzamerhand het heelal groter ziet worden. Met behulp van betere instrumenten ontdekt men uiteindelijk dat er sterrenstelsels bestaan die zich ver buiten de Melkweg bevinden.

     
vr  24-mrt Rob Musquetier Maak een astro fotografie set
 

Wat heb je allemaal nodig voor astrofotografie. Hoe stel je een astrofotografie set samen en waar moet je vooraf aan denken.

     
vr  31-mrt Hans Kruimer Planeetobservatie (waarneming)
 

Hans vertelt over de waarneming van planeten en de uiteindelijke definitie van ons zonnestelsel. Tegenwoordig ontdekken we planeten rond andere sterren in onze Melkweg maar hoe weten we dat en hoe komen we achter eigenschappen daarvan zoal als de leefbare zone en atmosfeer. Hoe reizen we naar de binnen planeten, Mercurius en Venus, en hoe naar de buitenplaneten van ons zonnestelsel. Op welke manier kunnen we daar landen maar kunnen we er ook wonen?