Sterren kijken

Kinderen die alles willen weten over sterrenkunde en ruimtevaart zijn weer iedere zaterdagavond tussen 19:00 uur en 20:00 uur weer welkom bij onze sterrenwacht. (zie het rooster voor meer informatie)

Onder leiding van een ervaren team, wordt op een leuke en informatieve wijze het heelal geopend. Uiteraard wordt er bij helder weer ook door de telescopen gekeken!
Ouders mogen, als ze dat willen, tijdens het programma blijven.

Jeugdgroep

's Avonds staan er duizenden sterren aan de hemel, en dan nog een paar planeten en wie weet wat nog meer? Heb jij je wel eens afgevraagd waar die sterren vandaan komen? Zou je eigenlijk wel wat meer willen weten over sterrenkunde en ruimtevaart? Wil je misschien zelfs je eigen raket bouwen en lanceren?

Het kan allemaal bij de jeugdgroep van sterrenwacht Saturnus! Iedere zaterdagavond (met uitzondering van de vakanties) kun je van zeven tot acht uur van alles leren over de sterrenkunde En dat is niet saai! Sterker nog, dat is heel leuk! Kijk maar eens bij jeugdgroep activiteiten en de jeugdgroep foto's wat we allemaal doen.
Bij helder weer kijk je onder begeleiding van de leider van de jeugdgroep door de telescoop naar de sterren kijken, een onvergetelijke ervaring!
Dus wacht nu niet langer en kom langs,er gaat een wereld voor je open! Laat deze site ook zien aan je ouders, dan weten ze waar je zaterdag bent!
Tot zaterdag!

 Jeugdgroep 12 en ouder

Ook voor kinderen van 12 jaar en ouder bieden wij een interessant programma. Natuurlijk kun je bij helder weer door de verschillende telescopen kijken, maar we leren je ook hoe je de telescopen kunt bedienen. Verder laten we je foto's maken van de planeten en de maan! Verder wordt je door middel van leuke lezingen en discussies bijgepraat over alle nieuwtjes met betrekking tot astronomie en ruimtevaart.

De jeugdgroep voor 12 jaar en ouder, ook wel jeugdgroep plus genoemd, komt om de week bij elkaar. Kijk in het rooster voor de eerst volgende bijeenkomst.