Beste kinderen en ouders,
Afgelopen knutselavond gingen we raketten maken!
Dit gingen we doen met petflessen. Jullie hebben ze mooi beschilderd en gedecoreerd! Wil je weten hoe je jouw raket kunt lanceren? Klik dan op de link hiernaast: Waterraket-bouwen.pdf

De eerstvolgende knutselavond is op zaterdag 23 november, 19:00u. Het lijkt mij leuk om versieringen te maken voor in de kerstboom! Dit kan natuurlijk van alles zijn. Van sterren en planeten naar satellieten en raketten. Dus hebben jullie iets in huis wat je hiervoor kunt gebruiken (karton, papier etc.) neem het mee!
Tot dan! Groeten,
Theo, Ennie & Lisa

Beste kinderen en ouders,
De eerste knutselavond bij de sterrenwacht was een groot succes!
Met 9 enthousiaste kinderen gingen we een planeten mobiel maken.
Met verf en stiften gingen we de verschillende planeten inkleuren en zijn er ware kunstwerken uitgekomen!
De eerstvolgende knutselavond is zaterdag 26 oktober om 19:00 uur en is er unaniem gekozen om een raket te gaan maken!
Nemen jullie voor de volgende knutselavond petflessen en kurken mee? Dan zorgen wij voor de decoratie en instructies! Ik vond het erg leuk en gezellig! Tot dan!
Groeten,  Lisa & Theo

Hoi allemaal!
Ik ben Lisa, ben 30 jaar en woon samen met mijn man en kat vlakbij de sterrenwacht in Heerhugowaard. Al van kinds af aan heb ik interesse in alles wat met het heelal te maken heeft. Een aantal jaar geleden heb ik 2 cursussen gevolgd bij de sterrenwacht waardoor ik met het idee kwam om een eigen site erover te maken. Maar alles uitgelegd op een eenvoudige manier. Inmiddels heb ik ongeveer 5 jaar een website over astronomie en ruimtevaart (www.sterrenkijken.nu) en maak ik ook video's over deze onderwerpen. Doordat er veel vraag is naar knutselavonden heb ik mij aangesloten bij de sterrenwacht. Momenteel werk ik in de kinderopvang en doe daar veel ideeën op en wil dit graag met jullie delen! Kom ook vooral naar mij toe of neem contact met mij op als je nog leuke ideeën hebt!
In februari zal ik het even wat rustiger aan doen, omdat ik momenteel in verwachting ben van mijn eerste kindje. Maar dit laat ik natuurlijk op tijd aan jullie weten. Ik heb er zin in en ik hoop jullie ook!

Groeten, Lisa

8 februari 2020 is er geen bijeenkomst

(zie het rooster voor meer informatie)

Tot zaterdagavond!