Sterrenwacht Saturnus biedt kinderen vanaf ca 7 jaar de mogelijkheid om onder deskundige leiding van vrijwilligers van de sterrenwacht hun kennis van het heelal, de ruimtevaart en de techniek te vergroten. De groep is klein, waardoor veel persoonlijke aandacht is.

Aan de hand van speelse programma's, afwisselend bestaand uit het tonen van documentaires, geven van PowerPoint presentaties over diverse onderwerpen, doen van natuurkundige proefjes, spel, doen van waarnemingen door onze telescopen en nog veel meer, maken de kinderen kennis met de sterrenhemel en de wereld van de techniek.

Is uw dochter of zoon geïnteresseerd in astronomie en of ruimtevaart? Kom dan eens langs op zaterdagavond om 19 uur. Een afspraak is niet nodig. Uw kind kan dan een paar avonden mee draaien in het programma en kijken of het dat leuk vindt.

Een keer per jaar gaat de jeugdgroep op excursie naar een tentoonstelling, of activiteit met betrekking tot ruimtevaart en techniek. De laatste excursie was naar het ruimtevaart centrum ESTEC in Noordwijk. Ook is er een bezoek gebracht aan een ruimtevaart en astronomie tentoonstelling en aan het Eise Eisinga planetarium in Franeker. Voor ouders is het mogelijk om mee te gaan met zo'n excursie.

De kosten voor de jeugdgroep (met uitzondering voor de excursies) worden betaald uit de donatie voor de sterrenwacht.

Graag tot zaterdagavond om 19:00 uur.