Woensdagavond 14 oktober 2020 starten een 'geheel vernieuwde Basiscursus Astronomie  versie 3'.

Onze populaire basiscursus astronomie is compleet vernieuwd. Na de aanpassingen van vorig jaar is de inhoud weer up-to-date gebracht met nieuwe foto's en de laatste wetenswaardigheden. Iedere les begint met een stukje geschiedenis van het onderwerp gevolgd door de laatste informatie.

Les 1: Zon: De ware aard van de Zon. De energiebron en hoe de Zon is opgebouwd en de Zon door de telescoop.

Les 2: Maan: Het ontstaan van de Maan. De maanfase. Zon- en maansverduisteringen en de toekomst van de Maan.

Les 3: Sterren: Sterrenbeelden, waar komen ze vandaan. De levensloop van sterren. Het Herzprung-Russel diagram. Bijzondere sterren, sterrenhopen en sterren door de telescoop.

Les 4: Planeten: Wat zijn Planeten?. De bekende planeten op een rijtje. Hoe zien ze eruit en wie heeft ze ontdekt?

Les 5: Planetoïden: Astroïden, dwergplaneten, kometen en meteoren. Bijzondere objecten in ons zonnestelsel.

Les 6: Sterrenstelsels: Het ontstaan en de indeling van sterrenstelsels. Donkere materie en donkere energie, zwarte gaten en het einde...

Les 7: Heelal: Hoe is het heelal ontstaan? Hoe groot is het en wat zijn de afstanden in het universum? Welke krachten houden alles bij elkaar?

Les 8: Praktijk: Astronomie zelf thuis waarnemingen doen. Internet en astronomieprogramma's.

Bij de cursus ontvangt u een cursusboek. De cursus duurt 8 weken, de lessen beginnen om 19:30 uur en duren ongeveer 2 uur. Aan het eind van de les is er, bij helder weer, gelegenheid tot het doen van waarnemingen in onze koepel.
De kosten van deze cursus bedragen slechts €90,00. De eerste les is op woensdagavond 14 oktober 2020. Het aanmelden van voor deze cursus kunt u doen door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Na de Basiscursus Astronomie kan er ook een Vervolgcursus Astronomie gevolgd worden. De vervolgcursus begint op 20 januari 2021 en duurt 5 weken.