De basiscursus astronomie zal naar verwachting in de 2e helft oktober 2021 beginnen. De inhoud is weer up-to-date met nieuwe foto's en de laatste wetenswaardigheden.

Iedere les begint met een stukje geschiedenis van het onderwerp gevolgd door de laatste informatie. In de lessen komen de volgende onderwerpen aan bod:

Les 1: Zon: De ware aard van de Zon. De energiebron en hoe de Zon is opgebouwd en de Zon door de telescoop.
Les 2: Maan: Het ontstaan van de Maan. Maanfase. Zon- en maansverduisteringen en de toekomst van de Maan.
Les 3: Sterren: Sterrenbeelden, waar komen ze vandaan. De levensloop van sterren. Het Herzprung-Russel diagram. Bijzondere sterren, sterrenhopen en sterren door de telescoop.
Les 4: Planeten: Wat zijn Planeten?. De bekende planeten op een rijtje. Hoe zien ze eruit en wie heeft ze ontdekt?
Les 5: Planetoïden: Asteroïden, dwergplaneten, kometen en meteoren. Bijzondere objecten in ons zonnestelsel.
Les 6: Sterrenstelsels: Het ontstaan en de indeling van sterrenstelsels. Donkere materie en donkere energie, zwarte gaten en het einde...
Les 7: Heelal: Hoe is het heelal ontstaan? Hoe groot is het en wat zijn de afstanden in het universum? Welke krachten houden alles bij elkaar?
Les 8: Praktijk: Astronomie zelf thuis waarnemingen doen. Internet en astronomieprogramma's.

Bij de cursus ontvangt u een cursusboek. De cursus duurt 8 weken, de lessen beginnen om 19:30 uur en duren ongeveer 2 uur. Aan het eind van de les is er, bij helder weer, gelegenheid tot het doen van waarnemingen op ons waarneem plein of indien mogelijk in de koepel.
De kosten van deze cursus bedragen slechts €90,00.

Het aanmelden voor deze cursus kunt u doen door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Na de Basiscursus Astronomie kan er ook een Vervolgcursus Astronomie gevolgd worden. De vervolgcursus die zou beginnen op 20 januari 2021 is helaas komen te vervallen.

Als u op de hoogte wilt worden gehouden over het starten van de cursussen kunt u dat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kenbaar maken.