Woensdagavond 16 oktober 2019 starten een 'geheel vernieuwde Basiscursus Astronomie  versie 3'.

Onze populaire basiscursus astronomie is compleet vernieuwd. Na de aanpassingen van vorig jaar is de inhoud weer up-to-date gebracht met nieuwe foto's en de laatste wetenswaardigheden. Iedere les begint met een stukje geschiedenis van het onderwerp gevolgd door de laatste informatie.

Les 1: Zon: De ware aard van de Zon. De energiebron en hoe de Zon is opgebouwd en de Zon door de telescoop.

Les 2: Maan: Het ontstaan van de Maan. De maanfase. Zon- en maansverduisteringen en de toekomst van de Maan.

Les 3: Sterren: Sterrenbeelden, waar komen ze vandaan. De levensloop van sterren. Het Herzprung-Russel diagram. Bijzondere sterren, sterrenhopen en sterren door de telescoop.

Les 4: Planeten: Wat zijn Planeten?. De bekende planeten op een rijtje. Hoe zien ze eruit en wie heeft ze ontdekt?

Les 5: Planetoïden: Astroïden, dwergplaneten, kometen en meteoren. Bijzondere objecten in ons zonnestelsel.

Les 6: Sterrenstelsels: Het ontstaan en de indeling van sterrenstelsels. Donkere materie en donkere energie, zwarte gaten en het einde...

Les 7: Heelal: Hoe is het heelal ontstaan? Hoe groot is het en wat zijn de afstanden in het universum? Welke krachten houden alles bij elkaar?

Les 8: Praktijk: Astronomie zelf thuis waarnemingen doen. Internet en astronomieprogramma's.

Bij de cursus ontvangt u een cursusboek. Aan het eind van de cursus ontvangt u een USB stick met prachtige foto's, alle Powerpoint presentaties van de cursus en een aantal interessante astronomieprogramma's. De cursus duurt 8 weken, de lessen beginnen om 19:30 uur en duren ongeveer 2 uur. Aan het eind van de les is er, bij helder weer, gelegenheid tot het doen van waarnemingen in onze koepel.
De kosten van deze cursus bedragen slechts €90,00. De eerste les is op woensdagavond 16 oktober 2019. Het aanmelden van voor deze cursus kunt u doen door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Na de Basiscursus Astronomie kan er ook een Vervolgcursus Astronomie gevolgd worden.