Dinsdagavond 16 en Woensdagavond 17 oktober 2018 starten een geheel vernieuwde Basiscursus astronomie.

Wegens de grote belangstelling is er besloten een 2e basiscursus astronomie te starten. Deze gaat parallel lopen met de 1e cursus maar dan op de dinsdagavond. De 2e cursus start op Dinsdagavond 16 oktober 2018. 

Onze populaire basiscursus astronomie is compleet vernieuwd. De inhoud is up-to-date gebracht met nieuwe foto's en de laatste wetenswaardigheden. In iedere les wordt begonnen met de geschiedenis van het onderwerp gevolgd door de laatste informatie.

Les 1: De Zon: De ware aard van de Zon. De energiebron en hoe de Zon is opgebouwd en de Zon door de telescoop.

Les 2: De Maan: Het ontstaan van de Maan. De maanfase. Zon- en maansverduisteringen en de toekomst van de Maan.

Les 3: Sterren: Sterrenbeelden, waar komen ze vandaan. De levensloop van sterren. Het Herzprung-Russel diagram. Bijzondere sterren, sterrenhopen en sterren door de telescoop.

Les 4: De Planeten: Wat zijn Planeten?. De bekende planeten op een rijtje. Hoe zien ze eruit en wie heeft ze ontdekt?

Les 5: Asteroïden, dwergplaneten en kometen: Van de ontdekking tot wat we nu van deze bijzondere bewoners van ons zonnestelselobjecten weten.

Les 6: Sterrenstelsels: Het ontstaan en de indeling van sterrenstelsels. Donkere materie en donkere energie, zwarte gaten en het einde...

Les 7: Het heelal: Hoe is het heelal ontstaan? Hoe groot is het en wat zijn de afstanden in het universum? Welke krachten houden alles bij elkaar en is er buitenaards leven?

Les 8: Astronomie thuis: Het zelf doen van waarnemingen. Internet en astronomieprogramma's.

Bij de cursus ontvangt u een cursusboek. Aan het eind van de cursus ontvangt u een USB stick met prachtige foto's, alle Powerpoint presentaties van de cursus en een aantal interessante astronomieprogramma's. De cursus duurt 8 weken, de lessen beginnen om 19:30 uur en duren ongeveer 2 uur. Aan het eind van de les is er, bij helder weer, gelegenheid tot het doen van waarnemingen in onze koepel.
De kosten van deze cursus bedragen slechts €90,00. De eerste les is op dinsdagavond 16 en woensdagavond 17 oktober 2018. Het aanmelden van voor deze cursus kunt u doen door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.