Woensdagavond 16 oktober 2019 starten een 'geheel vernieuwde Basiscursus astronomie'.

Onze populaire basiscursus astronomie is, vorig jaar, compleet vernieuwd. De inhoud is up-to-date gebracht met nieuwe foto's en de laatste wetenswaardigheden. In iedere les wordt begonnen met de geschiedenis van het onderwerp gevolgd door de laatste informatie.

Les 1: De Zon: De ware aard van de Zon. De energiebron en hoe de Zon is opgebouwd en de Zon door de telescoop.

Les 2: De Maan: Het ontstaan van de Maan. De maanfase. Zon- en maansverduisteringen en de toekomst van de Maan.

Les 3: Sterren: Sterrenbeelden, waar komen ze vandaan. De levensloop van sterren. Het Herzprung-Russel diagram. Bijzondere sterren, sterrenhopen en sterren door de telescoop.

Les 4: De Planeten: Wat zijn Planeten?. De bekende planeten op een rijtje. Hoe zien ze eruit en wie heeft ze ontdekt?

Les 5: Asteroïden, dwergplaneten en kometen: Van de ontdekking tot wat we nu van deze bijzondere bewoners van ons zonnestelselobjecten weten.

Les 6: Sterrenstelsels: Het ontstaan en de indeling van sterrenstelsels. Donkere materie en donkere energie, zwarte gaten en het einde...

Les 7: Het heelal: Hoe is het heelal ontstaan? Hoe groot is het en wat zijn de afstanden in het universum? Welke krachten houden alles bij elkaar en is er buitenaards leven?

Les 8: Astronomie thuis: Het zelf doen van waarnemingen. Internet en astronomieprogramma's.

Bij de cursus ontvangt u een cursusboek. Aan het eind van de cursus ontvangt u een USB stick met prachtige foto's, alle Powerpoint presentaties van de cursus en een aantal interessante astronomieprogramma's. De cursus duurt 8 weken, de lessen beginnen om 19:30 uur en duren ongeveer 2 uur. Aan het eind van de les is er, bij helder weer, gelegenheid tot het doen van waarnemingen in onze koepel.
De kosten van deze cursus bedragen slechts €90,00. De eerste les is op woensdagavond 16 oktober 2019. Het aanmelden van voor deze cursus kunt u doen door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.