5.3.2022
We mochten eindelijk weer! Na maanden lang dicht, kon de knutselavond weer doorgaan! Met 7 enthousiaste kinderen gingen we de fases van de maan knutselen. Eerst de fases bespreken, uittekenen en uitknippen. Vervolgens mooi versieren en het eindresultaat mag er zijn! Wat een geluk hadden we dat het ook nog eens helder was en de maansikkel goed te zien was boven de sterrenwacht. Snel een telescoop naar buiten en met z’n allen door de telescoop naar de maan kijken!

De volgende keer (26 maart) gaan we raketten maken van petflessen, die je thuis zelf kunt lanceren! Neem dan ook allemaal een petfles mee (of meerdere) zodat we hier een mooie raket van kunnen maken.     Tot dan!

 

25.01.2020
Lieve kinderen van de jeugdgroep,
Wat was het weer gezellig druk vanavond! Met maar liefst 10 kinderen gingen wij een space shuttle bouwen.
Van closetrollen, keukenrollen en karton gingen jullie goed de instructies volgen. De mooiste creaties zijn weer gemaakt zoals je op de foto kunt zien! Jullie waren zelfs zo geconcentreerd bezig dat het helemaal stil was!
De eerstvolgende knutselavond is op 22 februari. Omdat ik half februari ben uitgerekend van mijn eerste kindje ben ik daar hoogstwaarschijnlijk niet bij. Mijn moeder zal deze avond samen met Theo overnemen dus de knutselavond gaat gewoon door! Tot snel! Groeten, Lisa.

Beste kinderen van de jeugdgroep,
14 december gingen wij kerstkaarten maken zodat jullie deze konden versturen! Met verschillende stickers, glitters, knutsel creaties kwamen prachtige kaarten tot stand.
Jullie mochten zoveel mogelijk kaarten maken als jullie wilde en er zijn er een hoop gemaakt.
Ook kwam Miranda van de kinderkrant bij ons langs vanavond. Zij ging jullie vragen stellen over de knutselavonden en de sterrenwacht zelf en mochten op de foto met jullie favoriete foto. Jullie krijgen allemaal jullie eigen editie van deze krant die in januari uitkomt. Natuurlijk komt deze ook bij de sterrenwacht te liggen.
Dit was de laatste knutselavond van 2019. Ik wens jullie een gezellige en mooie kerst en al het beste voor het nieuwe jaar! De volgende knutselavond is 25 januari.
Tot dan! Groeten, Lisa

23 november was er weer een knutselavond voor de jeugdgroep van de sterrenwacht!
Met de feestdagen in aantocht gingen we alvast versieringen maken voor in de kerstboom. Met piepschuim, verf en glitters maakte jullie de mooiste kerstballen en andere decoratie voor in de boom. 
Sinterklaas is ook weer in het land en we hadden zelfs een pietje op bezoek!
Tot de volgende keer!
Groeten,
Lisa

Beste kinderen en ouders,
Afgelopen knutselavond gingen we raketten maken!
Dit gingen we doen met petflessen. Jullie hebben ze mooi beschilderd en gedecoreerd! Wil je weten hoe je jouw raket kunt lanceren? Klik dan op de link hiernaast: Waterraket-bouwen.pdf

De eerstvolgende knutselavond is op zaterdag 23 november, 19:00u. Het lijkt mij leuk om versieringen te maken voor in de kerstboom! Dit kan natuurlijk van alles zijn. Van sterren en planeten naar satellieten en raketten. Dus hebben jullie iets in huis wat je hiervoor kunt gebruiken (karton, papier etc.) neem het mee!
Tot dan! Groeten,
Theo, Ennie & Lisa