Beleef de sterrenhemel, de ruimte en de ruimtevaart, kijk naar de mooiste foto's van de grootste telescopen terwijl er een verhaal over die foto's wordt verteld. Natuurlijk mag je ook zelf wat vertellen of vragen stellen! Wij vertellen over het zonnestelsel met de zon, de planeten manen en kometen, maar ook over de ruimte met sterren en sterrenstelsels en wat al niet meer. Wij vertellen ook over ruimtevaart, raketten en satellieten of over buitenaards leven. Kortom beleef het heelal, sterrenkunde is niet saai , maar juist heel leuk en er valt vaak ook wel wat te lachen!

Tijdens de presentaties kunnen de kinderen zelf objecten, die in de presentatie worden besproken op zoeken in, al dan niet digitale, sterrenkaarten. Ook kan daarvoor zo nodig, onder begeleiding, het internet worden gebruikt.

Als je lid bent van een sterrenwacht wil je natuurlijk ook wel eens door een echte telescoop kijken! Gelukkig heeft de sterrenwacht drie prachtige telescopen. Twee daarvan worden alleen 's nachts gebruikt, om naar de planeten, nevels en sterren te kijken. De derde telescoop is een hele speciale zonnetelescoop waarmee we overdag naar de zon te kijken.

Let op: kijk nooit door een gewone telescoop naar de zon, dat is erg gevaarlijk!

'S avonds kijken we als het donker is en helder, door de telescopen naar wat er aan de hemel te zien is. Een nieuwe wereld van planeten, nevels en sterrenstelsels wordt getoond, natuurlijk met uitgebreide deskundige uitleg!

De sterrenwacht werkt aan een nieuw programma voor proefjes die tijdens de bijeenkomsten kunnen worden gedaan.

Op dit moment zijn de mogelijkheden daarvoor nog beperkt.