Januari: Planeten

Het nieuwe jaar begint meteen goed met lezingen over de planeten in ons zonnestelsel.  In vier geheel vernieuwde lezingen wordt u op de hoogte gebracht van de stand van zaken met betrekking tot het planeten onderzoek. Wat weten we over de planeten, hoe zijn ze ontstaan, is er misschien leven op een van de planeten? Kortom in januari is het de maand van de planeten.

Het bestuur van sterrenwacht Saturnus wenst u een gelukkig 2019!

4 januari: Mercurius en Venus

Deze kleine planeten worden weliswaar “aardse”  planeten genoemd, maar in werkelijkheid lijken ze niet erg op onze Aarde.  Dankzij verschillende ruimtevluchten naar deze  vreemde werelden is onze kennis enorm toegenomen en krijgt u een indruk hoe het is om op deze plekken in het zonnestelsel te leven.

5 januari: Nieuwjaarsreceptie:
Van 14:00 tot 16:00 uur bent u welkom om elkaar een gelukkig Nieuwjaar te wensen! Uiteraard wordt er voor een hapje en een drankje gezorgd!

11 januari: Aarde en Mars.
De laatste twee “Aardse” planeten gaat u bezoeken  tijdens deze lezing. U krijgt informatie over onze thuis haven, de Aarde, maar  uiteraard wordt het grootste deel van de lezing Mars behandeld, de Rode planeet is er interessant genoeg voor..

18 januari: Jupiter en Saturnus.
Deze twee gasreuzen zijn door verschillende ruimtevaartuigen bezocht, u krijgt de laatste bevindingen te horen en wordt het meteen duidelijk of u een vakantie reisje naar deze prachtige planeten moet boeken!  Tijdens deze reis maakt u ook kennis met de verschillende maantjes  van deze grote jongens….

25 januari: Uranus en Neptunus
De verste planeten van ons zonnestelsel zijn slechts één keer bezocht door een ruimtevaartuigje, uiteraard hoort u alles over deze bijzondere ontmoeting en hoort u direct hoe onze kennis over deze planeten sinds de ontdekking, lang geleden is toegenomen dankzij onderzoek vanaf de Aarde  en door de Hubble ruimte telescoop.