De Jeugdgroep 8+ komt bijeen van 19:00u tot 20:00 uur.

Bijgewerkt Theo 10 september 2022 (in concept)

Datum

Activiteit

Spreker

Onderwerp

       
za  01-okt Lezing Theo Hoogerhuis Botsende sterrenstelsels
  Sterrenstelsels, zoals onze eigen Melkweg, hebben een alles behalve saai bestaan. Samen voeren ze de gekste carpiolen uit en daarover gaan we het hebben.
za  08-okt Knutselen Lisa bruin Knutselen1
  -
za  29-okt Sterrenwacht open Nacht van de nacht
  Geen Jeugdgroepen: Op deze avond en nacht doven gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. 
za  05-nov Lezing Eef Boschman Tycho Brahe & Johannes Kepler
  -
za  12-nov Lezing Nicolàs de Hilster Tot hier en (niet) verder
  Obstakels bij vroegmoderne navigatie: De vroegmoderne tijd was, op navigatiegebied, vooral een periode waarin grenzen verlegd werden, zowel geografisch, instrumenteel als methodisch. In een paar honderd jaar tijd vond er een enorme ontwikkeling in dit vakgebied plaats, al ging die ontwikkeling met horten en stoten doordat men met regelmaat niet verder dan tot een bepaald punt in de ontwikkeling kwam. Nieuwe inzichten, instrumenten en methoden waren nodig om vervolgens weer nieuwe vooruitgang te boeken. Inmiddels is de navigatie verworden tot een druk-op-de-knop-verhaal. Hoe we zover zijn gekomen is onderwerp van deze lezing.
za  19-nov Knutselen Lisa bruin Knutselen2
  -
za  19-nov Lezing Rob Musquetier Bouw van een All Sky Camera
  -
za  26-nov Lezing Channah Vogel GBT-Vossenjacht 8+ & 12+
  GBT: Ground Based Telescopes. Channa organiseerd een (radio) vossenjacht en laat de kinderen met meetapparatuur een 'radio'bron in het park zoeken. Op die manier laat ze op een simpele manier zien hoe radio telescopen werken.
Deze bijeenkomst van de jeugdgroepen begint voor beide jeugdgroepen 8+ en 12+ om 19:00 en kan tot maximaal 21:00 duren. 
za  10-dec Knutselen Lisa bruin Knutselen3
  -
za  17-dec Lezing Theo Hoogerhuis Kerstlezing
  Kerst en religie horen als het ware bij elkaar maar religie is ook sterk verbonden met de sterrenhemel en dat wil ik zo vlak voor kerst laten zien.
za  07-jan Lezing Ronald Aker Voyager programma
  -
za  14-jan Lezing Theo Hoogerhuis Lezing3
  Kerst en religie horen als het ware bij elkaar maar religie is ook sterk verbonden met de sterrenhemel en dat wil ik zo vlak voor kerst laten zien.
za  21-jan Knutselen Lisa bruin Knutselen4
  -
za  28-jan Lezing Theo Hoogerhuis Lezing4
  -
za  04-feb Lezing Eef Boschman Over Bejaarde Sterren
  -
za  11-feb Lezing Henk Mink Van Apollo naar Artemis
  Henk vertelt vanavond over het tijdperk van Apollo naar Artemis. 50 jaar geleden was de mens voor het eerst op de maan. Nu 50 jaar later gaat de Nasa dat weer opnieuw proberen.
za  18-feb Knutselen Lisa bruin Knutselen5
  -
vr  24-feb Sterrenwacht open   19:30-22:00             Landelijke Sterrenkijkdagen
  Op vrijdagavond, tussen 19:30- 22:00, is  Sterrenwacht Saturnus tijdens de landelijke sterrenkijkdagen geopend. Belangstellenden kunnen met eigen ogen door de telescopen naar de sterrenhemel kijken. Bij slecht weer is er een alternatief programma met informatie over sterrenkunde als hobby.
za  25-feb Sterrenwacht open                               Landelijke Sterrenkijkdagen
  Geen Jeugdgroepen: Op zaterdagmiddag, tussen 13:30- 17:00, en op zaterdagavond tussen 19:30 - 22:00 is  Sterrenwacht Saturnus tijdens de landelijke sterrenkijkdagen geopend. Belangstellenden kunnen met eigen ogen door de telescopen naar de sterrenhemel kijken. Bij slecht weer is er een alternatief programma met informatie over sterrenkunde als hobby.
zo  26-feb Sterrenwacht open                               Landelijke Sterrenkijkdagen
  Op zondagmiddag, tussen 13:30- 17:00, en op zondagavond tussen 19:30 - 22:00 is  Sterrenwacht Saturnus tijdens de landelijke sterrenkijkdagen geopend. Belangstellenden kunnen met eigen ogen door de telescopen naar de sterrenhemel kijken. Bij slecht weer is er een alternatief programma met informatie over sterrenkunde als hobby.
za  11-mrt Lezing Channah Vogel Leren over electronica
  Je denkt er niet zo vaak over na maar al die telescopen op aarde maar ook in de ruimte bevatten heel veel electronica. Vanavond laat Channah zien hoe dat werkt en leer je een beetje over elektronica zoals die in de ruimte wordt gebruikt.
za  18-mrt Lezing Gerard Smit Planeten
  -
za  25-mrt Knutselen Lisa bruin Knutselen6
  -
za  01-apr Lezing Theo Hoogerhuis Lezing5
  -    
za  08-apr Lezing Nicolàs de Hilster Lezing2
  -    
za  15-apr Lezing Theo Hoogerhuis Lezing6
  -    
za  22-apr Lezing Eef Boschman Lezing3
  -    
za  29-apr Knutselen Lisa bruin Knutselen7
  -