Sterren kijken

Kinderen die alles willen weten over sterrenkunde en ruimtevaart zijn op zaterdagavond welkom bij Sterrenwacht Saturnus.

Er zijn twee jeugdgroepen. 
Jeugdgroep 8+ voor kinderen van ~8 tot en met ~12 jaar.
Jeugdgroep 12+ voor kinderen van ~12 tot en met 16 jaar.

Onder leiding van een ervaren team, wordt de kinderen op een leuke en informatieve manier van alles geleerd over sterrenkunde.
Ouders kunnen, als ze dat willen, bij het programma aanwezig zijn.

Jeugdgroep 8+

Kinderen van ~8 jaar en ouder kunnen bij de jeugdgroep 8+ op zaterdagavond, tussen 19:00 en 20:00 uur, van alles leren over sterrenkunde.  Als het 's avonds donker en helder is staan er sterren en planeten aan de hemel en nog veel meer? Heb jij daar wel eens naar willen kijken? Zou je meer willen weten over sterrenkunde en ruimtevaart? Kijk maar eens naar de activiteiten van jeugdgroep 8+ en naar de foto's in het Fotoboek. Wij vertellen niet alleen over sterrenkunde, ongeveer 1x per maand is er voor de jeugdgroep 8+ ook een knutselavond, misschien kan je zelfs je eigen raket bouwen.
Bij helder weer kan je, onder begeleiding, door de telescoop naar de sterren kijken. Wil je meer weten? Kom gerust eens langs met je ouders, op zaterdagmiddag of zaterdagavond,  dan vertellen wij je meer over de jeugdgroepen en misschien willen ze zelf ook wel eens naar de sterren kijken. Kijk in het rooster jeugdgroep 8+ voor meer informatie. Tot zaterdag!

Jeugdgroep 12+

Ook voor kinderen van 12 jaar en ouder hebben wij op zaterdagavond een interessant programma. Bij helder weer kan je onder begeleiding door een telescoop kijken en leren we je hoe een telescoop te gebruiken. Misschien maken we zelfs foto's van maan en planeten. Er zijn leuke lezingen waarmee wij je van alles leren over de sterrenhemel, het zonnestelsel en de ruimte. De jeugdgroep 12+ komt ongeveer twee keer per maand bijeen op zaterdagavond tussen 20:00 en 21:00. Wil je meer weten? Kom gerust eens langs met je ouders, op zaterdagmiddag of zaterdagavond,  dan vertellen wij je meer over de jeugdgroepen en misschien willen ze zelf ook wel eens naar de sterren kijken. Kijk in het rooster jeugdgroep 12+ voor meer informatie. Tot zaterdag!