Op 20 januari 2021 start weer onze populaire cursus waarnemen. Dit is het vervolg van de basiscursus. In vijf interessante lessen wordt uitgelegd hoe u zelf de meest bijzondere waarnemingen kunt doen. Ook als u (nog) niet over een telescoop bezit, kunt u al mooie waarnemingen doen en zelfs prachtige foto's maken! Natuurlijk wordt alles nog interessanter als u door een telescoop kunt kijken, maar hoe werkt zo'n apparaat, waar moet je op letten als je een telescoop gebruikt en hoe kan je (zelfs met een eenvoudige smartphone) mooie foto's maken van bijvoorbeeld de maan!

Aangezien wij er naar streven om tijdens de cursus een praktijkles te geven kan de volgorde van de lessen wijzigen.
Les 1: Tijd en oriëntatie.
In deze les wordt u uitgelegd hoe u uw weg aan de hemel kunt vinden. De verschillende coördinaatsystemen worden op een duidelijke wijze uitgelegd.
Les 2: Waarnemen en sterrenbeelden.
In deze les gaan we dieper in op het doen van waarnemingen, hoe werkt uw oog? Waarom moeten we aan het donker wennen en nog veel meer! Ook wordt u verteld over de sterrenbeelden.
Les 3: Waarnemen van zon, maan en planeten.
In deze interessante les wordt uitgebreid uitgelegd hoe u veilig de zon, maan en de planeten kunt waarnemen. Hierbij worden veel onmisbare tips gegeven!
Les 4: Beeldbewerking en eenvoudige astrofotografie.
Hoe kunt u beelden die u in de telescoop ziet vastleggen en bewerken? Hoe kunt u met eenvoudige middelen indrukwekkende astrofoto's maken? Alles komt in deze las een de orde!
Les 5: Praktijkles
Neem uw eigen telescoop en camera mee en leer met deze apparatuur om te gaan, haal alles uit uw camera en telescoop!

De praktijkles wordt gegeven tijdens de eerste heldere avond tijdens de cursus. De cursus kost €65,00 en daar is een cursusboek bij inbegrepen. In verband met de uitgebreide inhoud duren de lessen twee en een half uur. U kunt zich opgeven door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.