Bijgewerkt Theo Hoogerhuis 16-10-2023

Sterrenwacht Saturnus biedt kinderen van donateurs vanaf 7 jaar de mogelijkheid om onder deskundige leiding van vrijwilligers van de sterrenwacht hun kennis van het zonnestelsel, het heelal en ruimtevaart te vergroten. De groep is klein, waardoor veel persoonlijke aandacht is.

Aan de hand van onder meer PowerPoint presentaties en het zelf kijken door de telescoop maken de kinderen kennis met de sterrenhemel en wat daarbij zoal komt kijken.

Is uw dochter of zoon geïnteresseerd in astronomie en of ruimtevaart? Kom dan eens langs op zaterdagavond om 19:00 uur. Een afspraak is niet nodig. U en uw Uw kind kunnen zonder verplichtingen een paar avonden kijken of hij of zij het leuk vindt.

Één keer per maand (zie het rooster voor de Jeugdgroep) gaat Lisa met een astronomisch thema knutselen met de kinderen. Bij de knutselavonden worden kinderen vanaf 6 jaar toegelaten.

De kosten voor de jeugdgroep bedragen vanaf 1 januari 2024  €52,50 per kalenderjaar. (De jaarlijkse donatiebijdrage voor de sterrenwacht is geldig voor een heel gezin.)

Het sterrenwacht seizoen loopt van begin oktober tot en met april van het volgend jaar.

Het donateurschap van de sterrenwacht loopt van januari tot en met december.

Kinderen van donateurs van de sterrenwacht kunnen kosteloos deelnemen aan de jeugdgroep.

Graag tot zaterdagavond om 19:00 uur.

Sterrenwacht Saturnus Jeugdgroep

Voor meer informatie of vragen over de jeugdgroep,
kunt u gebruikmaken van dit contactformulier. 

E-mail: info