Observatorium

Ons observatorium is het oudste gedeelte van de sterrenwacht. Gebouwd in 1982 bestaat dit deel uit 2 ruimtes. Men komt binnen in de wachtruimte. Prominent aanwezig is de kolom waar de montering op staat in het observatorium gedeelte. De wachtruimte is voorzien van informatie panelen en displays . In deze ruimte is het ook mogelijk om de digitale beelden van de camera's te bewerken.

Wachtruimte

Met een trap naar boven komt men in het observatorium. Het observatorium heeft een 3,5 meter koepel. In het centrum van de koepel staat een CP-165 montering. De montering staat op de, eerder genoemde, centrale zuil die los staat van de vloer. 

Observatorium

Rond de montering is een console gebouwd. Deze console huisvest alle elektronica voor het besturen van de montering, camera's, randapparatuur en de dome. Zo is het mogelijk om het hele instrumentarium en koepel remote tebedienen en beneden in de presentatie ruimte live mee te kijken van wat er boven in de koepel gebeurt.

 Console

Niet alleen in de koepel kunnen we waarnemen, ook op ons Waarneemplein kunnen we telescopen plaatsen en Starparties houden. Zowel overdag om naar de Zon te kijken als 's avonds met grote groepen en tijdens de waarneemcursus.

Waarneemplein