Vrijdagavond:

In de periode oktober t/m april verzorgt de sterrenwacht elke vrijdagavond een lezing. In het jaarprogramma of maandprogramma kunt u daar meer over te weten komen. Aansluitend, als het weer het toelaat, bestaat de mogelijkheid om in onze koepel door de telescopen naar de sterrenhemel te kijken. Bij de voorbereidingen baseren wij de lezingen op bezoekers van 12 jaar en ouder. Voor erg jonge kinderen zijn de lezingen te moeilijk en/of oninteressant.

Zaterdagmiddag:

Het hele jaar door is de sterrenwacht op zaterdagmiddag voor het publiek geopend. Heeft u vragen over astronomie of telescopen kom gerust eens langs. Als het weer het toelaat kan met een speciale zonnetelescoop naar de zon gekeken worden.

Zaterdagavond:

Van september t/m met april (behoudens de vakantieperioden) zijn er elke zaterdagavond activiteiten met de jeugdgroep 8+ (vanaf 8 jaar) van de sterrenwacht. Wij vertellen de kinderen over het zonnestelsel, het heelal en wat daar allemaal bij hoort. Als het weer het toelaat, kunnen de kinderen door de telescopen naar de sterrenhemel kijken. Met de jeugdgroep 8+ wordt ongeveer maandelijks een astronomisch getinte knutselavond gehouden. Kinderen van donateurs van de sterrenwacht kunnen gratis aan de jeugdgroepen deelnemen.

Toegankelijkheid:

Het gebouw is op de begane grond toegankelijk voor rolstoel gebruikers. Er is helaas geen invalidentoilet. Ook de koepel van de sterrenwacht is voor rolstoelafhankelijke bezoekers helaas niet bereikbaar.

Groepen:

Regelmatig wordt de sterrenwacht bezocht door scholen voor basis-, speciaal- en voortgezet onderwijs in de regio waarvoor wij een educatief programma hebben samengesteld. Ook voor groepen uit de samenleving of het bedrijfsleven hebben wij een interessant programma.

  • Als het weer het toelaat (bij helder weer) door de telescopen naar de sterrenhemel kijken.
  • Rondleidingen door de sterrenwacht, presentatie en een bezoek aan de koepel met de telescopen.
  • Rondleidingen door de sterrenwacht, presentatie en als het weer het toelaat door de telescopen naar de sterrenhemel kijken.
  • Informatie en begeleiding ten behoeve van spreekbeurten

Tegen lage kosten, ter dekking van het onderhoud aan apparatuur en gebouw, kunnen wij groepen een interessant programma aanbieden voor € 65,-- per groep. Groepen kunnen maximaal uit 30 personen bestaan. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, gebruikt hiervoor het onderstaande contactformulier. 

E-mail: info